Chevrolet Bel Air 1956 1e Eigenaar NL Geleverd

Kenmerken

Prijs
€ 39950

Kleur
Grey

Bouwjaar
1956

Brandstof
petrol

BTW/Marge
Marge

Transmissie
Automatic

Motorinhoud
3800

Kilometerstand
29000 KM

Kenteken
VP-16-34

Chevrolet-Bel-Air-1956-Powerglide (1)

Omschrijving

Unieke Chevrolet Bel Air 1956 verkeert in originele topconditie 1e Eigenaar

 

Ja u leest het goed een Nederlands geleverde Chevrolet Bel Air uit 1956 van de 1e Eigenaar , geleverd door de Nederlandse Dealer Hogguer uit Hilversum dit was begin 1957  via de officiële Importeur voor de Benelux !

Verkeert in originele roestvrije niet gerestaureerde topstaat, er is aan de carrosserie niet gespoten of gelast deze Bel Air is een unieke vondst met een sluitende historie.

We hebben dit prachtexemplaar weten te kopen uit 1e hand de oorspronkelijke eigenaar heeft de Bel Air in 1985 opgeslagen om te bewaren en dit is zeker gelukt!

Deze unieke Bel Air heeft de laatste 35 jaar  gestald gestaan op blokken met de wielen van de grond de motor is geconserveerd met olie heeft gestald gestaan in een droge en verwarmde garage in het Gooi.

Het betreft een Bel Air met vrijwel alle verkrijgbare opties waaronder Schuifdak, Radio, Kachel enz wat erg zeldzaam is, de vorige eigenaar was niet onbemiddeld, we vermoeden dat hij een hoge functie had bij de overheid gezien het zoeklicht en de verstralers.

Uitvoering Bel Air 235 Ci Blue Flame 6 cilinder en een Automatische transmissie rijdt fantastisch!

Na het ophalen van deze klassieker is deze voorzichtig uit zijn winterslaap gewekt dit is met de grootst mogelijke zorg gebeurd hieronder leest u wat we hebben gedaan:

De tank is vervangen voor een nieuwe de brandstofleidingen zijn schoongemaakt, de brandstofpomp en carburateur zijn gereviseerd.

Vernieuwd zijn de  Bougies, kabels rotor en verdeelkap en spanningsregelaar.

Radiateur waterslangen de Thermostaat en waterpomp en alle riemen zijn vervangen, het gehele koelsysteem is gespoeld de radiateur is origineel het koelblok is vervangen voor een nieuwe.

De remmen zijn vernieuwd nieuwe voeringen wielremcilinders en nieuwe remolie, tevens zijn alle verdere vloeistoffen zoals motorolie , cardan en transmissie olie vervangen voor nieuwe.

Banden zijn nog origineel BF Goodrich en in goede staat, indien gewenst kunnen we deze vervangen voor mooie Klassieke White Wall radiaal banden dit in overleg.

We hebben er voorzichtig mee proef gereden het is een genot hoe mooi de motor loopt en de transmissie schakelt net of hij zo van de band is gerold.

Deze Bel Air is volledig gedocumenteerd , alle smeerbeurten van de shell zijn aantoonbaar tot aan de huidige km stand, originele sleutels , alle boekjes, afdekhoesjes voor de verstralers een accu lader , de kokosmatten en  zelfs de krant van 1957 en 1958 met een speciale RAI Special zijn aanwezig.

Het interieur en dashboard zijn in smetteloze en originele staat , van het zitten in deze Chevrolet krijg je een glimlach van oor tot oor pracht interieur met een leuk tulpenvaasje aan het dasboard een vlaggetje van Valkenburg en een temperatuur meter van shell mooie lijnen en chroomwerk in een woord GEWELDIG!

Uitgevoerd in Kilometer zowel de snelheid als KM teller de huidig stand is 29.400 km  als we de historie ,smeerkaartjes en staat van deze Bel Air bekijken verwachten we dat dit de originele km stand is.

1956 Chevrolet Bel Air is voor vele de enige echte Amerikaan , 50-er jaren met mooie rondingen en veel chroom een lust voor t oog en een traktatie om in te mogen rijden.

Zoals gezegd van onder tot boven verkeert deze Bel Air in originele staat aantoonbaar 1e eigenaar , Nederlands nieuw geleverd compleet met historie een echte time capsuled survivor in topconditie!

Staat klaar voor een echte liefhebber te bezichtigen op afspraak de prijs is op aanvraag.

We kunnen u assisteren met transport door geheel Europa , de Verenigde staten en andere wereld delen vraag ons naar de mogelijkheden.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn : Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, Treinstations: ‘s-Hertogenbosch, Gorinchem of Zaltbommel.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem gerust vrijblijvend contact met ons op , we helpen u graag verder.

Met vriendelijke groet,

Daan Schop Trading

Met vriendelijke groet,

Daan Schop